Lody rzemieślnicze na przestrzeni ostatnich lat robią prawdziwą furorę! To lody naturalne, pozbawione chemicznych dodatków i wytwarzane z najwyższej jakości składników. Dzisiaj, 24 marca obchodzony jest Europejski Dzień Lodów Rzemieślniczych. Zastanawiasz się gdzie w Zabrzu możesz uczcić ten wyjątkowy dzień? My znamy odpowiedź!
Gelato Studio
Gelato Studio to rzemieślnicze lody o tysiącu smaków. Ich filozofia to tworzenie wysokiej jakości lodów o niepowtarzalnych walorach smakowych, przy użyciu naturalnych składników. Lodziarnia zaskakuje nietuzinkowymi połączeniami smakowymi – doskonałym tego przykładem będą smaki takie jak czarny czosnek, czekolada z borowikami czy pędy świerku.
Gelato Studio wyróżnia smak, jakość oraz dbałość o każdy detal. Gelato tworzą od 2016 roku, a już w 2017 zajęli drugie miejsce w Polsce w prestiżowym konkursie Gelato World Tour, następnie we Włoszech zdobyli specjalne wyróżnienie za najlepszy sorbet. Smakiem konkursowym był 'Olej z pestek dyni z pomarańczową skórką na bazie własnoręcznie przygotowanego mleka z pestek dyni’.
Od początku istnienia popisowym lodowym deserem jest gelato wafel. W skład tego wyjątkowego deseru wchodzi: Ciepły, chrupiący „bąbelkowy” gofr wypiekany zawsze na świeżo, bez użycia gotowych mieszanek; Lody/Gelato – jedna, dwie lub nawet trzy porcje do wyboru!; I dodatki: bita śmietana, owoce, polewy i inne słodkości. W Gelato Studio Zabrze zjemy również przepyszne ciasta i torty bezowe oraz napijemy się ciepłej kawy i herbaty.
Codziennie zmieniające się smaki można śledzić w aplikacji Gelato Studio App, aplikacja ta umożliwia również zbieranie punktów, które później można wymienić na nagrody. Lodziarnie Gelato Studio działają całorocznie w Zabrzu i Gliwicach oraz sezonowo w Siemianowicach Śląskich i Lędzinach.